Spoed­debat: koets­paarden weg uit Amsterdam


6 september 2016

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft een spoeddebat over de paardenkoetsen in de stad aangevraagd. Afgelopen zaterdag is er op de Dam een onveilige situatie ontstaan toen twee paarden door de drukte in paniek raakten en de koetsen omvertrokken. Hierna liepen de dieren nog een paar rondjes met de koets op de kant. De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt het ouderwetse paard-en-wagen een dieronvriendelijk showtje. De koetsen horen niet thuis op de Amsterdamse grachten in de moderne 21e eeuw.

Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Amsterdam: “We willen graag weten hoe de wethouder Dierenwelzijn naar deze trekpaarden kijkt. Het is de vraag of hij deze gedateerde traditie vindt passen in een diervriendelijk Amsterdam.” De PvdD heeft de spoedbespreking aangemeld voor de commissievergadering WB op woensdagochtend.

De koetspaarden in Amsterdam worden voornamelijk ingezet ter vermaak van toeristen. Ook heeft Heineken nog altijd een reclamestunt met paarden die wagens met biervaten door de straten trekken. Het is een tafereel uit vroegere tijden, met een verklede koetsier die boven de paarden met een zweep dreigt. De aanwezigheid van deze paardenkoetsen leidt tot grote zorgen van Amsterdammers. De paarden trekken ook tijdens extreme weersomstandigheden de zware karren door de drukte en er ontstaan gevaarlijke situaties voor mens en dier. De PvdD vindt dat de paardenkoetsen met het oog op veiligheid en dierenwelzijn niets in Amsterdam te zoeken hebben.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdammers aangemoedigd stenen te vervangen door groen

De gemeente Amsterdam moedigt haar inwoners aan stenen in tuinen te vervangen door groen. Groene tuinen dragen bij aan de bio...

Lees verder

Mogelijk einde aan verkoop levende krabben en kreeften Amsterdam

Een meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt het onacceptabel dat krabben en kreeften nog levend gekookt worden voor co...

Lees verder