Amster­dammers aange­moedigd stenen te vervangen door groen


16 augustus 2016

De gemeente Amsterdam moedigt haar inwoners aan stenen in tuinen te vervangen door groen. Groene tuinen dragen bij aan de biodiversiteit en afvoer van regenwater. Dankzij een voorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam wordt er voorlichting gegeven over de effecten van de groene tuin ten opzichte van de tegeltuin.

Het bevorderen van groene tuinen is nodig omdat er steeds meer verharding plaatsvindt in het stedelijk gebied; door tegeltuinen, versteende pleinen en het volbouwen van Amsterdamse binnentuinen. Door de voorlichting worden Amsterdammers zich meer bewust van de negatieve effecten van de verstening van tuinen. Tuinen met siertegels zijn dan wel onderhoudsarm, ze dragen niet bij aan de biodiversiteit en afvoer van regenwater. Groene tuinen dragen hier wel aan bij aan bij.

Via Rainproof Amsterdam wordt informatie gegeven over het maken van een regenbestendige tuin. De gemeente Amsterdam heeft ook haar eigen website aangevuld met tips voor het vergroenen van tuinen. Op deze manier kunnen Amsterdammers zelf bijdragen aan het groener en regenbestendig maken van de stad. Dit is bovendien goed voor de flora en fauna in Amsterdam.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse kinderboerderijen worden diervriendelijker

De gemeente gaat eindelijk eisen stellen aan Amsterdamse kinderboerderijen op het gebied van dierenwelzijn. Op aandringen van...

Lees verder

Spoeddebat: koetspaarden weg uit Amsterdam

De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft een spoeddebat over de paardenkoetsen in de stad aangevraagd. Afgelopen zaterdag is ...

Lees verder