Schrif­te­lijke vragen aange­troffen verwaar­loosde dieren


19 juli 2017

Raadslid Johnas van Lammeren heeft schriftelijke vragen gesteld over verwaarloosde en dode dieren die bij een hobbyboer in Amsterdam zijn aangetroffen. Vorige week werden door de Dierenbescherming en politie tientallen verwaarloosde ganzen, schapen en kippen aangetroffen. Er werden ook overleden dieren gevonden.

Schapen waren sterk vermagerd, kippen waren ondervoed en hadden kalktenen, een gans liep rond met een gebroken poot die vergroeid was. De dieren zijn naar een opvangadres gebracht voor goede zorg. De eigenaar van de dieren was zeer agressief tegen een inspecteur en is inmiddels aangehouden.

Raadslid Van Lammeren vraagt het college hoe de dierenverwaarlozing aan het licht is gekomen en of de dieren geregistreerd waren. Daarnaast wil hij weten of er eerder signalen bij toezichthoudende instanties zijn binnen gekomen en of het college nog meer kan doen om dierenverwaarlozing in de toekomst te voorkomen. Wat Van Lammeren betreft krijgen personen die zo slecht voor hun dieren hebben gezorgd een houdverbod.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdam verbiedt reclame-uitingen met dieren

De gemeente Amsterdam gaat evenementen met dieren ontmoedigen en reclame-uitingen met dieren verbieden. Dat antwoordde het co...

Lees verder

Amsterdam krijgt per 1 januari ja-ja-sticker

Het bezorgen van ongevraagde reclame behoort in Amsterdam vanaf 2018 tot de verleden tijd. Dankzij een voorstel van de Amster...

Lees verder