Raadslid Johnas van Lammeren wordt conducteur


7 februari 2020

De fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren verruilt op vrijdag 7 februari zijn raadszetel voor de conducteursstoel. Johnas van Lammeren is dan conducteur voor één dag. Op lijn 14 gaat Van Lammeren met medewerkers en passagiers in gesprek over het GVB en het openbaar vervoer in Amsterdam. Het GVB organiseert de actie om meer conducteurs te werven.

Johnas van Lammeren: “Het GVB is hard op zoek naar nieuwe conducteurs omdat er een personeelstekort is. GVB-managers springen nu bij én als politicus doe ik dat ook graag. Het openbaar vervoer is van groot belang voor Amsterdam. Na de fiets is dit de meest milieuvriendelijke wijze van vervoer voor Amsterdammers. Ik hoor graag de ervaringen van medewerkers en passagiers. Bovendien lijkt het me geweldig leuk om een dagje conducteur te zijn!”

Wil je meerijden?
Johnas van Lammeren vertrekt op vrijdag 7 februari om 14:09 met lijn 14 vanaf de halte Flevopark, Insulindeweg 999, Amsterdam. Wees (ruim) op tijd, want de tram vertrekt op tijd.

foto: Rob Dammers

Gerelateerd nieuws

Einde aan Heineken-paardenkoetsen

De gemeente Amsterdam maakt een einde aan de inzet van dieren als reclameobject op straat. Dat staat in het vandaag gepresent...

Lees verder

Vuurwerkverbod in Amsterdam op initiatief Partij voor de Dieren

De gemeenteraad van Amsterdam heeft vandaag ingestemd met een totaalverbod op het afsteken van consumentenvuurwerk. Op initia...

Lees verder