PvdD wil einde aan roof­vogels en uilen op Amster­damse braderie


13 januari 2017

Als het aan de Partij voor de Dieren ligt komt er een einde aan het tentoonstellen van roofvogels op de Amsterdamse markten. Nog steeds worden roofvogels en uilen op drukke braderieën neergezet. Bezoekers kunnen tegen betaling op de foto met de dieren, die zijn vastgeketend aan blokken. De Partij voor de Dieren vindt dat dit dierenleed met zich meebrengt en heeft schriftelijke vragen aan het gemeentebestuur gesteld.

Het is volgens de Partij voor de Dieren Amsterdam een trieste vertoning dat de vogels, gevangengehouden in een onnatuurlijke omgeving, voor menselijk vermaak worden ingezet. De roofvogels en uilen waren onder andere te zien op een braderie in Reigersbos en de Amsterdamse Poort, beide in Amsterdam Zuidoost. Verschillende verontruste Amsterdammers hebben bij de Partij voor de Dieren melding gemaakt van de roofvogels op de drukke braderieën. Ze zitten met een kort touw vastgeketend aan blokken en moeten met foto’s geld opleveren.

PvdD-raadslid Johnas van Lammeren: “Het is triest dat deze dieren op drukke markten gestald worden om geld binnen te halen. Uilen zijn van nature nachtdieren maar worden hier gewoon in het daglicht op de braderie gezet. Deze roofvogels leven in gevangenschap en kunnen hierdoor geen natuurlijk gedrag vertonen. We willen dat het stadsbestuur dit niet langer toestaat.”

De vragen zijn hier te vinden.


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Raad stemt voor een Groen Sloterdijk

De Amsterdamse gemeenteraad heeft unaniem ingestemd met het plan om de betonnen pijlers onder de spoorwegen bij Sloterdijk te...

Lees verder

Geen Amsterdams plastic de zee in

De Partij voor de Dieren wil dat Amsterdam plastic winningsplatforms in gaat zetten om plastic uit het water te filteren zoda...

Lees verder