Coalitie legt kosten van festivals neer bij de burger


14 maart 2019

Grote evenementen brengen schade toe aan onze prachtige Amsterdamse parken. Het college doet daarom bodemonderzoek en legt de rekening van 0,49 miljoen neer bij de burger. Raadslid Anke Bakker van de Partij voor de Dieren diende vandaag een motie in om de kosten te laten betalen door de veroorzakers van de schade: de evenementorganisatoren.

“De parken zijn voor deze coalitie een decor voor festivals. Amsterdammers worden dubbel belast door afgesloten parken, veel herrie en overlast in hun woonomgeving en nu blijkt dat ze daar ook nog flink aan meebetalen”, aldus Anke Bakker. De coalitie van GroenLinks, PvdA, SP en D66 hield echter vast aan het evenementenbeleid en de rekening komt volledig bij de Amsterdammers te liggen.

Boterzachte beloftes
Ook diende Anke Bakker een motie in over de beloofde rustperiode van 6 weken tussen twee festivals in een park. Het college komt nu met diverse voorbehouden. De toezegging van de zes weken rustperiode door wethouder Laurens Ivens blijkt boterzacht. De Partij voor de Dieren wil deze rustperiode onvoorwaardelijk garanderen voor het park en de rust van bewoners. De coalitie stemde echter tegen de motie en de rustperiode voor bewoners en park is daarmee onzeker geworden.

Evaluatie evenementenbeleid vertraagd
Burgemeester Halsema zegde in september 2018 toe het evenementenbeleid versneld te evalueren. Ook hier blijkt dat het college weinig haast maakt. Het evenementenbeleid wordt pas na het evenementenseizoen van 2019 geëvalueerd. Dat is mosterd na de maaltijd. De Partij voor de Dieren verwacht een politieke visie van dit college op het evenementenbeleid en blijft zich inzetten voor de parken en bewoners van Amsterdam.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD verbaasd over fossiele keuze linkse collegepartijen

De Partij voor de Dieren Amsterdam is verbaasd over het voornemen van collegepartijen om elektrische auto’s geen korting te g...

Lees verder

Nog een jaar langer koetspaarden op de Dam

De paarden op de Dam staan ook deze zomer nog in de verzengende hitte. Hoewel er vorig jaar een initiatiefvoorstel van de Par...

Lees verder