PvdD: feestzaal bij zeeleeu­wen­ver­blijf Artis idioot


7 november 2017

De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt het schandalig dat Artis een feestzaal naast het zeeleeuwenverblijf heeft gecreëerd in plaats van te investeren in dierenwelzijn. De evenementenruimte is het resultaat is van een flinke verbouwing van het zeeleeuwenverblijf in Artis. De PvdD is verbijsterd dat zelfs de dierentuin meegaat in de doorslaande festivalisering van Amsterdam.

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren is stomverbaasd nu na alle kritiek over festivalisering ook Artis zich richt op het organiseren van feesten. Het raadslid vindt het bizar dat belastinggeld verspild is aan het aanleggen van een feestzaal voor 250 man. Van Lammeren: “In plaats het verblijf te vergroten en te investeren in dierenwelzijn, heeft Artis een zaal naast het verblijf gemaakt om lichtshows met een clubuitstraling te organiseren. De zeeleeuwen hebben niet eens meer een plek waar ze zich terug kunnen trekken. Dat zelfs Artis zich richt op evenementen, met licht en geluid tegen het glas van het zeeleeuwenverblijf aan, zijn we helemaal gek geworden in Amsterdam?”

De Partij voor de Dieren heeft nog meer op te merken aan het zeeleeuwenverblijf, zo vinden ze het schandalig ondiep. Johnas van Lammeren: “Volgens internationale experts kunnen zeeleeuwen meer dan 60 meter diep duiken, maar voor de zeeleeuwen in Artis is duiken niet mogelijk.” De partij pleit al jaren voor het koppelen van dierenwelzijnseisen aan de miljoenensubsidie die Artis krijgt. Tijdens de komende begrotingsbehandeling van Amsterdam zal Van Lammeren weer een voorstel indienen om te stoppen met het subsidiëren van Artis zolang er geen dierenwelzijnseisen bij de subsidie zitten. Het welzijn van het dier moet centraal staan, niet het tentoonstellen van het dier aan publiek.

Artis krijgt nog altijd een flinke subsidie van de gemeente, volgend jaar zo’n zes miljoen euro. Van Lammeren: “Het is belachelijk dat Amsterdam zes keer zoveel geld uitgeeft aan het opsluiten van dieren dan aan het helpen van dieren. Een dagje naar Artis klinkt misschien leuk maar je schrikt als je echt kijkt wat er aan de hand is. Het is tijd dat de maatschappij de oogkleppen af doet als het om Artis gaat.”

Gerelateerd nieuws

Provincie niet te spreken over evenemententerrein

De Partij voor de Dieren is verheugd om te vernemen dat ook de Provincie Noord-Holland zich verzet tegen het festivalterrein ...

Lees verder

PvdD maakt begroting groener er diervriendelijker

Dankzij het aannemen van een aantal voorstellen van de Partij voor de Dieren door de Amsterdamse gemeenteraad, ziet Amsterdam...

Lees verder