Provincie niet te spreken over evene­men­ten­terrein


30 oktober 2017

De Partij voor de Dieren is verheugd om te vernemen dat ook de Provincie Noord-Holland zich verzet tegen het festivalterrein “N1”. Johnas van Lammeren, de fractievoorzitter van de PvdD in Amsterdam, stelde in augustus al vragen over het terrein in Westpoort.

Omwonenden hebben al op verschillende manieren hun bezwaar gemaakt en in december wordt er gestemd over de wenselijkheid van het nieuwe festivalterrein. Toch ging de gemeente over tot het organiseren van festivals op het terrein bij wijze van test. “Totaal onverantwoord”, aldus Van Lammeren. “Naast dat voorbij wordt gegaan aan de bezwaren van omwonenden is het terrein benoemd tot risico-hotspot vanwege de kerosine- en gasleidingen die er lopen. Wij hebben gevraagd om opheldering, maar hebben tot op heden geen reactie van het college gehad.”

Provincie Noord-Holland heeft Amsterdam laten weten dat een festivalterrein niet past binnen de afspraken die de gemeente met de provincie heeft gemaakt. Het festivalterrein zou de economische activiteiten in het gebied belemmeren. Bram van Liere, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten, is tevreden: "Goed dat provincie haar verantwoordelijkheid neemt en zich actief opstelt. Het is begrijpelijk als Amsterdam minder festivals wil, maar geluidsoverlast verplaatsen naar de buren is dat niet."

De Partij voor de Dieren zal zich op zowel stedelijk als provinciaal niveau in blijven zetten tegen de uitbreiding van festivals in de openbare ruimte. Het wordt tijd om paal en perk te stellen aan pretpark Amsterdam.

Gerelateerd nieuws

PvdD: Hengelen is geen sport, maar een sneue hobby!

De gemeente sluit een nieuw pachtcontract af met de Amsterdamse Hengelsportvereniging voor de komende zes jaar. Het contract ...

Lees verder

PvdD: feestzaal bij zeeleeuwenverblijf Artis idioot

De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt het schandalig dat Artis een feestzaal naast het zeeleeuwenverblijf heeft gecreëerd ...

Lees verder