Partij voor de Dieren wil geen vervan­gende wethouder voor Dijksma


18 november 2020

De Partij voor de Dieren Amsterdam wil dat er geen vervanger komt voor vertrekkend wethouder Sharon Dijksma nu het college voor een enorme bezuinigingsoperatie staat. Daartoe dient de partij donderdag een motie in tijdens de commissievergadering Mobiliteit, Luchtkwaliteit en Water (MLW). De Partij voor de Dieren wil dat de portefeuilles opgevangen worden binnen het college.

Bezuinigingen op ambtenaren
Fractievoorzitter Johnas van Lammeren: “Het college snijdt flink in het aantal ambtenaren. Ik vind het niet te rijmen dat het college zichzelf dan buiten schot houdt. De wethouders gaan voor miljoenen bezuinigen en slanken het ambtenarenapparaat af. Dat moet dan ook gelden voor het aantal wethouders in dit college. Het aantal wethouders stijgt namelijk met elk nieuw college.”

Stijging aantal wethouders
Het aantal wethouders in Amsterdam is sinds 2002 gestegen. Zaten er in de periode van 2002-2010 nog zes wethouders in het Amsterdamse college, het huidige college heeft acht wethouders. Van Lammeren: “De gemeenteraad heeft nooit een duidelijke uitleg gekregen voor die toename van het aantal wethouders. Met de aankomende bezuinigen voor ambtenaren en flinke kostenstijgingen voor Amsterdammers, lijkt het mij meer dan logisch dat het stadsbestuur ook een eigen bijdrage levert.”

Vertrek wethouder Sharon Dijksma
Vorige week werd aangekondigd dat Sharon Dijksma de nieuwe burgemeester van Utrecht wordt en voortijdig vertrekt als wethouder van Amsterdam. Voor de korte periode tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen wil het college een nieuwe wethouder benoemen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Zorgwekkende verdubbeling van datacenters rond Amsterdam

Wereldwijd is er een toename van het dataverbruik, met als gevolg de groei van datacenters. Met name Amsterdam heeft een grot...

Lees verder

Partij voor de Dieren: Koester de volkstuinen!

De volkstuinen zijn de groene en sociale parels van de stad en moeten we koesteren. Het college heeft helaas forse veranderin...

Lees verder