Meldpunt vuurwerk gelan­ceerd


6 december 2022

Ondanks het dit jaar geldende afsteekverbod voor consumentenvuurwerk, zijn er in onze stad al veel meer illegale knallen te horen dan voorgaande jaren. Er kwamen tot nu toe wel zeven keer meer meldingen over vuurwerkoverlast binnen in Amsterdam!

Vuurwerk veroorzaakt elke jaarwisseling angst en stress voor zowel dieren als mensen. Ieder jaar lopen honderden mensen letsel op. Bovendien bevat vuurwerk zware metalen en andere giftige stoffen, die grond, lucht en water ernstig vervuilen.
De Partij voor de Dieren is daarom voor een vuurwerkverbod.

De Partij voor de Dieren is een landelijk meldpunt voor vuurwerk gestart om de vuurwerkoverlast in kaart te brengen. Amsterdam doet ook mee!

Overlast doorgeven kan hier: meldpunt vuurwerk

Meld overlast door vuurwerk ook bij de politie en/of de gemeente. Uiteraard dient u bij acuut (levens)gevaar rechtstreeks contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 112!

Gerelateerd nieuws

Steun in de raad voor hulp dierenhulporganisaties in financiële nood

Het gaat niet goed met de Amsterdamse dierenwelzijnsorganisaties. Door de toenemende inflatie en de daarmee stijgende kosten ...

Lees verder

Raadslid Judith Krom trekt aan de bel over bedrijf dat dieren verhuurt

Raadslid Judith Krom heeft aan de bel getrokken over een malafide bedrijf dat dieren verhuurt aan Amsterdamse instellingen. A...

Lees verder