Raadslid Judith Krom trekt aan de bel over bedrijf dat dieren verhuurt


12 december 2022

Raadslid Judith Krom heeft aan de bel getrokken over een malafide bedrijf dat dieren verhuurt aan Amsterdamse instellingen. Al jaren is bekend dat er ernstige dierenwelzijnsproblemen spelen bij het bedrijf Bert’s Animal Verhuur. Deze problemen zijn aangekaart door dierenwelzijnsorganisaties en in de landelijke media.

Sinds 2019 mag het bedrijf op last van de rechter geen dieren meer verhuren, maar het bedrijf slaat dit verbod in de wind. Het afgelopen jaar zijn er meerdere Amsterdamse ondernemingen, scholen en instellingen geweest die dieren hebben gehuurd bij het malafide bedrijf.

“We weten dat er ernstige dierenwelzijnsschendingen zijn bij Bert’s Animal Verhuur en dat het bedrijf geen dieren meer mag verhuren. Hoe kan dit dan toch in Amsterdam plaatsvinden? Maar vooral: wat gaan we eraan doen om te zorgen dat het in de toekomst niet meer kan?” aldus raadslid Krom. Via schriftelijke vragen kaartte zij het probleem aan bij de wethouder en riep zij op om dieren betere bescherming te bieden bij Amsterdamse evenementen.

Lees hier de schriftelijke vragen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Meldpunt vuurwerk gelanceerd

Ondanks het dit jaar geldende afsteekverbod voor consumentenvuurwerk, zijn er in onze stad al veel meer illegale knallen te h...

Lees verder

Inspreekavond 10 januari: laat je horen voor de bescherming van het groen!

De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de bescherming van het groen in de stad. Jaren geleden is de Hoofdgroenstruct...

Lees verder