Help de damherten!


14 december 2020

De provincie Noord-Holland staat op het punt om duizenden damherten af te schieten. Inclusief moederherten en kalfjes. Dat kunnen we niet laten gebeuren! Op 14 december dient de Statenfractie van de Partij voor de Dieren een tegenvoorstel in.

In een beschaafd land lossen we problemen niet op met een kogel, maar met creativiteit. Daarom zet de Partij voor de Dieren alles op alles en vraagt om een second opinion: een 'RedTeam' van wetenschappers en dierenwelzijnsorganisaties, dat met een tegenvoorstel komt. Daarvoor is nog weinig steun van andere politieke partijen. Zelfs partijen als GroenLinks, PvdA en D66 kiezen voor afschot, terwijl het niets oplost: de herten zullen blijven komen.

Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren Amsterdam) en Fabian Zoon (Partij voor de Dieren Noord-Holland) informeerden bezoekers en bewoners over het massaal doden van de damherten. Lees ook hun opinie-artikel Diervriendelijk, doden van moeders en kalfjes?

De stemming #REDhetdamhert is op 14 december vanaf 13:00 uur te volgen via de livestream van de provincie Noord-Holland.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Nieuw volkstuinenbeleid is voorlopig van tafel

Volkstuinders zijn dit najaar flink geschrokken van het nieuwe volkstuinenbeleid van wethouder Van Doorninck (GroenLinks). De...

Lees verder

Bezuinigingen op de buurtbibliotheken

De afgelopen weken heeft het college de Amsterdammers goed de stuipen op het lijf gejaagd. De fractie van de Partij voor de D...

Lees verder