Gemeen­teraad wil geluk Amster­dammer meten


7 augustus 2017

De gemeenteraad van Amsterdam wil onderzoeken hoe het geluk en welbevinden van de Amsterdammer gemeten kan worden. Een voorstel van de Partij voor de Dieren hiervoor kon met steun van de partijen D66, GroenLinks, PvdA en de PvdO rekenen op een ruime meerderheid. Een zogenaamde ‘geluksindex’ laat zien wat de besluiten uit de Stopera betekenen voor het geluk van de Amsterdammers, wat niet met geld te meten is.

Partij voor de Dieren raadslid Johnas van Lammeren kwam met het idee voor de geluksindex. Hij vindt dat geluk, welzijn, duurzaamheid en leefbaarheid niet goed met geld gemeten kunnen worden. Amsterdam wordt steeds aantrekkelijker voor toeristen en bedrijven, maar de gewone Amsterdammer heeft daar lang niet altijd profijt van. Nu de meerderheid van de gemeenteraad benieuwd is naar een geluksindex zal dit onderzocht worden.

Johnas van Lammeren: “Er worden in de gemeente allerlei besluiten genomen, maar wat doet dat met de Amsterdammer? Met een geluksindex zou dat gemeten kunnen worden. Geluk is ontzettend belangrijk en is met geld niet goed te meten. Daarom is het belangrijk dat de geluksindex er komt.”

Gerelateerd nieuws

Amsterdam krijgt per 1 januari ja-ja-sticker

Het bezorgen van ongevraagde reclame behoort in Amsterdam vanaf 2018 tot de verleden tijd. Dankzij een voorstel van de Amster...

Lees verder

PvdD vraagt om uitleg over evenemententerrein Westpoort

De Partij voor de Dieren Amsterdam vraagt opheldering over het nieuw geplande evenemententerrein ‘N1’ in Amsterdam. Dit terre...

Lees verder