Gemeen­tedag in het stadhuis


18 oktober 2010

Zaterdag 9 oktober vulde het Amsterdamse Stadhuis aan de Amstel zich met vrolijke Amsterdammers. Voor de achttiende keer werd er een speciale dag georganiseerd voor de inwoners van de stad met een leeftijd van minstens 55 jaar. De opkomst was ook dit jaar weer groot en het was flink druk in het gebouw waar overal wel wat te beleven viel. Er klonk muziek, er waren straatacts en het stond vol met informatietafels. Op deze informatiemarkt stonden meer dan 100 Amsterdamse instellingen en organisaties.

Natuurlijk was ook de Partij voor de Dieren aanwezig met, naar eigen mening, de mooiste stand van allemaal. Er is veel moeite gedaan de bezoekers op een zo aangenaam mogelijke manier kennis te laten maken met het gedachtegoed van de PvdD. Er was een huiselijke hoek ingericht waar het publiek dankbaar gebruik maakte van het zitmeubilair. Bezoekers van de stand hebben zich de frisse biologische vruchtensappen goed doen smaken, terwijl een kaart van Amsterdam liet zien waar de luchtkwaliteit in de stad behoorlijk minder fris is. Ook kon een quiz worden ingevuld waarmee men kans maakte op een mooie prijs: een diner voor twee personen in het vegetarisch restaurant Betty’s. De quiz stond vol moeilijke vragen waarmee de Partij voor de Dieren de bezoekers aan het denken wilde zetten over onderwerpen rond dierenwelzijn. Raadslid Johnas van Lammeren was de hele dag aanwezig om geïnteresseerde bezoekers te woord te staan.

Ondanks de mooie stand, de leuke en informatieve dingen die daar te beleven vielen en de fantastische vrijwilligers in prachtige dierenpakken, wijten we de grote belangstelling die de PvdD mocht genieten vooral aan de onweerstaanbare geur van bitterballen. Deze overheerlijke vegetarische variant van de bekende Nederlandse bal was gemaakt door de Vegetarische Slager, die onlangs in Den Haag zijn deuren opende. Al snel hadden deze warme snacks een hoge reputatie waar de koffie van het CDA niet tegenop kon! Het nieuws dat bij de Partij voor de Dieren de lekkerste bitterballen geserveerd werden ging als een lopend vuurtje door het stadhuis, en de hapjes kregen niets dan lof. Ieder was het er over eens dat vlees niet werd gemist, en nadat iedereen verzadigd was van informatie en lekkers sloten we deze dag tevreden af.


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Reactie op Begroting, tijdens Staat van de Stad

Woensdag 6 oktober vond op het stadhuis de Amsterdamse versie van Prinsjesdag plaats: “de Staat van de Stad”. Het college van...

Lees verder

Verslag van Gemeentedag met vragenlijst en antwoorden

Zaterdag 9 oktober vulde het Amsterdamse Stadhuis aan de Amstel zich met vrolijke Amsterdammers. Voor de achttiende keer w...

Lees verder