Geen krokodil meer in de huiskamer


1 maart 2016

Als het aan de Partij voor de Dieren Amsterdam ligt, is het binnenkort niet meer mogelijk om een krokodil of ander gevaarlijk exotisch dier in huis te houden. De partij diende vandaag een initiatiefvoorstel in dat vraagt om een verbod op het houden van krokodillen en een inventarisatie naar andere gevaarlijke dieren die worden gehouden.

“Het is van de gekke dat de krokodillen die drugs bewaakten in Amsterdam Oost niet in beslag genomen konden worden, krokodillen horen niet in een woning in Amsterdam,” aldus Partij voor de Dieren gemeenteraadslid Johnas van Lammeren. “Naast dat het dierenwelzijn in gedrang is; als dit soort dieren ontsnappen is dat levensgevaarlijk. De regering is al jarenlang bezig met positieflijsten die dit moeten voorkomen, en Amsterdam kan via de Algemene Plaatselijke Verordening gevaarlijke diersoorten al verbieden.”

In andere steden zoals Heerlen is dit al in de APV opgenomen. Het wordt tijd dat Amsterdam dit ook gaat doen. Zodat deze absurde situatie niet meer kan blijven voortbestaan.

De Partij voor de Dieren vraagt in het initiatiefvoorstel om in elk geval krokodilachtigen als huisdier te verbieden. Daarnaast vraagt de partij om een inventarisatie naar andere gevaarlijke diersoorten die in Amsterdam als huisdier worden gehouden, zodat die mogelijk ook verboden kunnen worden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Onterechte kap 470 bomen ADM-terrein

Vandaag dreigen er in Amsterdam onterecht 470 bomen gekapt te worden. Hoewel er een vergunning is verleend, is het onduidelij...

Lees verder

Amsterdam doet reclamefolders in de ban

Huis-aan-huis reclamefolders behoren in Amsterdam vanaf volgend jaar tot de verleden tijd. Dankzij een voorstel van de Partij...

Lees verder