Geen Groen­gelden naar asfalt bij Gaas­perplas


1 juni 2016

Het aanleggen van wegen bij Gaasperplas wordt mogelijk gedaan met geld dat bedoeld is voor groen in de stad. Als het aan de Amsterdamse Partij voor de Dieren ligt worden deze Groengelden niet ingezet voor het klaarstomen van parken en groengebieden als geschikt festivalterrein. Dit dreigt nu wel te gebeuren bij dit stadspark in Amsterdam-Zuidoost.

De Partij voor de Dieren zal het aanleggen van wegen bij de Gaasperplas aankaarten in de raadsvergadering. De partij stelde hier eerder ook al schriftelijke vragen over. Het bestuur van Groengebied Amstelland, verantwoordelijk voor de recreatiegebieden in Noord-Holland, heeft onlangs besloten om de infrastructuur in het Gaasperpark uit te breiden. Hierbij wil het bestuur een ‘hoofdroute’ realiseren. Uit antwoorden op de schriftelijke vragen blijkt dat Groengebied Amstelland aan de noordkant van de Gaasperplas wil beginnen om de schade bij het gebruik van het terrein voor festivals te verminderen.

De kosten voor deze paden en wegen bedragen één miljoen euro. Voor de financiering hiervan zal een bijdrage gevraagd worden uit de Groengelden van de gemeente Amsterdam. De Partij voor de Dieren vindt het niet meer dan logisch dat Groengelden worden ingezet voor meer natuur in Amsterdam, en niet voor het geschikter maken van de Amsterdamse parken voor festivals. De partij wil met een motie voorkomen dat Groengelden worden ingezet voor de asfaltplannen in het Gaasperpark.

Gerelateerd nieuws

Amsterdammer positief over Ja-Ja sticker

Niet alleen een meerderheid van de gemeenteraad, maar ook meer dan de helft van de Amsterdammers is positief over de komst va...

Lees verder

Maak einde aan leed koetspaarden

Het is geen onbekend beeld in Amsterdam: paarden die hartje zomer in de volle zon zware karren vol toeristen door de stad hee...

Lees verder