Amster­dammer positief over Ja-Ja sticker


20 mei 2016

Niet alleen een meerderheid van de gemeenteraad, maar ook meer dan de helft van de Amsterdammers is positief over de komst van de Ja-Ja sticker. Dit blijkt uit onderzoek van TeamVier en Reclamefolder.nl. Ook blijkt dat de angst van winkeliers voor omzetdaling niet gegrond is. Na het aannemen van een initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam wordt de Ja-Ja sticker vanaf 2017 ingevoerd.

Amsterdamse consumenten weten aanbiedingen ook zonder folders te vinden. Van de Amsterdammers met een Nee-Nee of Nee-Ja sticker leest meer dan de helft de online folder. Anderen zijn op de hoogte van aanbiedingen door bijvoorbeeld advertenties in kranten. Uit het onderzoek van TeamVier en Reclamefolder.nl blijkt bovendien dat al 58% van de Amsterdammers afweet van de invoering van de Ja-Ja sticker. Mensen die graag de papieren folders blijven lezen, kunnen in 2017 een Ja-Ja sticker opplakken.

In april stemde de Amsterdamse gemeenteraad voor het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam om een Ja-Ja sticker in te voeren voor huishoudens die folders willen ontvangen. In zo’n drie op de tien huishoudens zonder Nee-Nee of Nee-Ja sticker worden de folders ongelezen weggegooid. Met het omkeren van het systeem zal in Amsterdam jaarlijks meer dan drie miljoen kilo bespaard worden.

Klik hier om het initiatiefvoorstel te lezen.