Gebrek aan geld mag hulp aan vogels na olie-ongeluk niet belem­meren


12 januari 2011

De olievlek in de Amsterdamse haven maakt onder vogels honderden slachtoffers. De olievlek is ontstaan na een aanvaring tussen twee schepen, waarbij een binnenvaarttanker betrokken was. De dierenambulance en andere organisaties zoals de Toevlucht doen op dit moment alles wat in hun macht ligt om de getroffen vogels te helpen.

GroenLinks en de Partij voor de Dieren vinden dat angst voor kosten geen belemmering mag vormen voor de inzet van de dierenhulpverleners. Zij hebben er vanochtend bij wethouder Ossel (havenzaken) op aangedrongen de dierenhulpverleners zo nodig terzijde te staan. Wethouder Ossel heeft toegezegd met hen in overleg te gaan als blijkt dat geld een belemmering wordt om vogels te helpen.

GroenLinks-woordvoerder Jan Hoek: “De inzet van dierenhulpverleners is nu broodnodig. Het zou vreselijk zijn wanneer zij door gebrek aan geld hun inzet op een lager pitje zouden zetten of zelfs zouden stoppen. Dan moeten we een mouw passen aan die financiële problemen. Ik ben blij dat wethouder Ossel dat ook zo ziet.”

[plugin news default "opvang"]