Druk Leid­s­eplein geen plek voor een kameel


14 september 2015

Hordes clubbezoekers, groepjes dronken toeristen, hier en daar een opstootje en een kameel om mee op de foto te gaan: dit was de situatie zaterdagnacht in de Korte Leidsedwarsstraat. De Amsterdamse Partij voor de Dierenfractie vindt deze drukke omgeving geen geschikte plek voor een exotisch dier als een kameel en heeft om opheldering gevraagd bij het college.

Te midden van alle drukte die het Leidseplein op een zaterdagnacht kent lag de kameel achter een dranghek om met de ene na de andere persoon op de foto te gaan. De kameel zou zijn meegenomen door een clubbezoeker die het dier voor de grap huurde bij een boerderij. “Een belachelijke actie”, aldus raadslid Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren. “Het Leidseplein is ontzettend druk op zaterdagnacht. Het welzijn en de veiligheid van zo’n dier zijn niet te waarborgen in zulke situaties.”

De Partij voor de Dieren heeft het college gevraagd of er een vergunning aangevraagd is en of het in de toekomst voorkomen kan worden dat exotische dieren worden ingezet op drukke plaatsen in de stad.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Geen vervoer of afschot damherten

De laatste weken is de discussie rondom de damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) weer opgelaaid. Sommigen plei...

Lees verder

Amsterdamse burgemeester geeft krachtig signaal af tegen dolfijnenslachtingen Taiji

De Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan zal zich tijdens een handelsmissie in Japan in november uitspreken tegen de...

Lees verder