Dierenleed wordt prio­riteit Amster­damse hand­having


22 maart 2016

Dierenwelzijn wordt in 2017 een prioriteit van de Amsterdamse handhaving. De burgemeester heeft dit aangegeven na vragen van de Partij voor de Dieren. Ook zal er bij de aanpak tegen huiselijk geweld aandacht zijn voor dierenmishandeling.

Uit onderzoek blijkt dat er een relatie bestaat tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling. De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft hier de afgelopen jaren herhaaldelijk aandacht voor gevraagd. Raadslid Johnas van Lammeren heeft in september aangedrongen om dierenmishandeling te betrekken bij de vormgeving van het regionaal meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling.

Het Amsterdams stadsbestuur erkent het verband tussen dierenmishandeling en huiselijk geweld. Dierenleed wordt volgend jaar een stedelijke handhavingsprioriteit. Hierdoor wordt dierenmishandeling met voorrang opgepakt. Gemeentelijke handhavers krijgen instructies om signalen van dierenmishandeling te herkennen, ook bij mensen thuis.

Er vindt dankzij de oproep van de Partij voor de Dieren Amsterdam ook meer samenwerking en informatie-uitwisseling plaats. Het regionale meldpunt bij huiselijk geweld en kindermishandeling Veilig Thuis is in gesprek met dierenopvangorganisaties en dierenartsen. Verder wordt er in Amsterdam geëxperimenteerd met opvang van huisdieren van mensen die voor huiselijk geweld gevlucht zijn.

Gerelateerd nieuws

Kader parkrenovatie op komst door problemen Oosterpark

Er komt een Kader Parkrenovatie. Dit heeft wethouder Choho toegezegd in een spoeddebat over het Oosterpark, aangevraagd door ...

Lees verder

Uitnodiging filmavond 'Amsterdam Wildlife' donderdag 7 april

Beste partijgenoot, Waar denk je aan bij 'natuur in Noord-Holland'? Het duingebied langs de Noordzeekust? De polders van Wat...

Lees verder