Omstreden moun­tain­bi­ke­route De Oever­landen voorlopig van de baan


13 september 2018

De aanleg van een mountainbikeroute in natuurgebied De Oeverlanden, die volgende week van start zou gaan, is stopgezet. Dit kwam naar voren in een spoeddebat op initiatief van de Partij voor de Dieren in de gemeenteraad. Aanleiding voor het spoeddebat waren voornemens van stadsdeel Nieuw-West om half september een mountainbikeroute dwars door de natuur te realiseren, terwijl er fouten in de procedure zijn gemaakt.

Raadslid Jennifer Bloemberg heeft bij de verantwoordelijk wethouder om opheldering gevraagd over het plan voor de mountainbikeroute door De Oeverlanden, waar hoge natuurwaarden en zeldzame soorten zijn. “Het kan echt niet dat er zonder goede natuuronderzoeken, zonder vergunningen én zonder toestemming van de gemeenteraad opeens een mountainbikeroute wordt aangelegd. En dan ook nog in de Hoofdgroenstructuur! De gevolgen voor de flora en fauna zullen groot zijn, terwijl in dit gebied met struinnatuur juist rust hoort te zijn.”

Andere partijen deelden de verbazing over de gang van zaken. De aanleg van de mountainbikeroute is nu voorlopig stilgelegd tot de gemeenteraad op de hoogte wordt gesteld van alle wenselijke informatie. De PvdD blijft zich verzetten tegen mountainbikeroutes door het kwetsbare groen dat Amsterdam nog heeft.

In 2016 verzette de Partij voor de Dieren zich als enige partij tegen een voorstel voor de aanleg van meer mountainbikeroutes. Het schaarse ruige groen in de stad moet behouden blijven, en voorop staat dat alle procedures die dit groen moeten beschermen gevolgd worden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil bontvrije Amsterdam Fashion Week

De Partij voor de Dieren wil dat alle toekomstige edities van de Amsterdam Fashion Week bontvrij worden vanwege het dierenlee...

Lees verder

Dierenambulance bestaat 40 jaar!

Afgelopen weekend vierde de Dierenambulance Amsterdam hun 40-jarige jubileum met marktkramen, rondleidingen, workshops en veg...

Lees verder