Damherten: de waanzin regeert


30 mei 2011

Het college van Amsterdam heeft ingestemd met het nieuwe faunabeheerplan voor damherten in het duingebied van Noord- en Zuid-Holland. Dit plan zou de vermeende overlast van damherten in dit gebied oplossen door een gedeelte van de damhertpopulatie dood te schieten. Efficiëntere oplossingen worden genegeerd. De Partij voor de Dieren is woedend over het besluit.

“Onderzoek heeft uitgewezen dat afschot van damherten het aantal ongelukken waarbij damherten zijn betrokken met slechts 50% vermindert. Hekken verminderen ongelukken met damherten met maar liefst 87%. Intensief afschot is dus geen oplossing. Een damhertwerend hekwerk werkt wél. Het is daarom onbegrijpelijk dat het college met dit plan heeft kunnen instemmen”, aldus Johnas van Lammeren (fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren).

De achterliggende reden voor afschot is dubieus meent Van Lammeren. Het college heeft niet goed naar de feiten en cijfers gekeken. “De discussie wordt sowieso door het college op scherp gezet door al vóór het beslis moment naar de pers te gaan. Terwijl de gemeenteraad, die de uiteindelijke beslissing neemt, pas op 22 juni over dit onderwerp spreekt” aldus Van Lammeren.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
In het nieuws:
Parool
Sp!ts

Weblog Johnas van Lammeren

Volg damhert op twitter en facebook

Eerder in de media:
Faunabescherming: provincie fout over damhert (Parool)
College Amsterdam voor afschieten damherten (Parool)
Protest tegen afschot damherten in Amsterdamse Waterleidingduinen (RTV NH)
Ook GroenLinks tegen afschot (Madiwodovrijdagshow, Paul de Leeuw)
GroenLinks tegen afschot damherten (persbericht)

[plugin news default "damherten"]

[plugin vragen gemeente "damherten"]

[plugin moties gemeente "damherten"]


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse raadsleden zijn voor het wetsvoorstel van Marianne Thieme

Een meerderheid van de Amsterdamse gemeenteraad heeft zich woensdagavond uitgesproken voor het wetsvoorstel van Marianne Thie...

Lees verder

Merendeel raadsleden voorlopig tegen afschot damherten

Afgelopen woensdag kwamen de raadsleden in een commissie bij een om te praten over het afschotplan van de damherten in de Ams...

Lees verder