Bouwen voor toeristen? Niet in het Twiske!


Teken de petitie

6 april 2019

Vakantiewoningen in een natuurgebied? Het Twiske is een prachtig Natura2000-gebied met beschermde diersoorten als de smient, meervleermuis en de Noordse woelmuis. Toch zijn er plannen om juist hier vakantiewoningen te bouwen. Teken de petitie: geen rolkoffers in het Twiske!

Bescherm het groen rond Amsterdam
Johnas van Lammeren (Partij voor de Dieren Amsterdam): “Elk natuurgebied dient beschermd te worden en we komen nationaal, regionaal en lokaal voor het groen op. Het Twiske is een prachtig natuurgebied. Amsterdam is vertegenwoordigd in het recreatieschap Twiske Waterland. De permanente aanwezigheid van toeristen zal de ecologie in het Twiske en de beschermde diersoorten verstoren. En deze plannen zijn een opmaat naar bebouwing en permanente bewoning in natuurgebieden. Bebouwing voor toeristen is absurd! We moeten zorgvuldig met ons groen omgaan.”

Teken de petitie
Bescherm dit prachtige natuurgebied. Teken nu de petitie: hartvoorhettwiske.petities.nl

Gemeenteraad Oostzaan
Op 15 april zou de gemeenteraad van Oostzaan een besluit nemen over de bestemmingsplanwijziging. Het Twiske staat echter niet meer op de agenda van 15 april. De politieke partijen willen uitstel tot de natuurtoets heeft plaatsgevonden. De nieuwe datum zullen we uiteraard communiceren.

Initiatief
De petitie is een initiatief van de Partij voor de Dieren Amsterdam, Zaanstad en Noord-Holland, stichting Hart voor het Twiske en Platform Twiske Geen Pretpark. Wil je meer informatie? Lees:
- Omwonenden Het Twiske vrezen voor camping in natuurgebied
- Camping in natuurgebied Het Twiske stuit op weerstand
- Protest Hart voor het Twiske