Partij voor de Dieren wil dier­proefvrij onderzoek in Amsterdam


3 april 2019

De gemeente Amsterdam investeert meer dan twee miljoen euro in de Life Sciences & Health sector. De Partij voor de Dieren deed vandaag een aantal voorstellen om binnen dit programma alternatieven voor dierproeven te stimuleren en openbaarheid rondom dierproeven te bevorderen. In Amsterdam worden jaarlijks zo’n 100.000 dierproeven gedaan en tienduizenden dieren als ‘overtollige’ proefdieren doodgemaakt.

Geen steun tegen dierproeven binnen gemeenteraad Amsterdam
Raadslid Anke Bakker van de Partij voor de Dieren riep op om meer aandacht te besteden aan dierproefvrije methoden, samenwerking op het gebied van dierproefalternatieven en dierproeven te registreren in een databank en data te delen. Deze maatregelen kunnen het aantal dierproeven verminderen. Helaas verwierp een grote meerderheid van de gemeenteraad de voorstellen.

Partij voor de Dieren blijft zich inzetten tegen het gebruik van proefdieren
“Amsterdam kan veel meer stappen maken naar dierproefvrij-onderzoek, maar laat nu een grote kans liggen. De gemeenteraad legt zich er zelfs bij neer dat onderzoeksinstellingen onduidelijk zijn over hoeveel dieren ze gebruiken en doodmaken. Dat er voor dierproefvrij onderzoek totaal geen ruimte wordt gemaakt is een trieste zaak. We zullen volhouden en blijven inzetten op dierproefvrije innovaties en uitfasering van dierproeven!” aldus raadslid Anke Bakker.

Bijbehorende moties:

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Red de paarden van de Dam

Red de paarden van de Dam! De dieren staan in de hitte en rijden dagelijks toeristen rond in de drukke binnenstad. Ook zijn e...

Lees verder

Bouwen voor toeristen? Niet in het Twiske!

Vakantiewoningen in een natuurgebied? Het Twiske is een prachtig Natura2000-gebied met beschermde diersoorten als de smient, ...

Lees verder