Bezui­ni­gingen? Investeer in het Amster­damse Bos 2.0


15 november 2010

De Begroting van Gemeente Amsterdam staat dit jaar in het teken van bezuinigingen. De Partij voor de Dieren vindt dat de crisis kansen biedt om te investeren in duurzaamheid in de stad Amsterdam.

Partij voor de Dieren heeft twee amendementen ingediend, om de voorgestelde bezuinigingen op het oorspronkelijke Amsterdamse Bos tegen te gaan en om in het Amsterdamse Bos 2.0 te investeren. Deze investering moet volgens de Partij voor de Dieren worden betaald uit de voorgestelde op te bouwen reserves.


Het voorstel om te investeren in groene daken, kreeg in de commissie veel aandacht. Groene daken bieden namelijk een goede oplossing voor een duurzaam energiehuishouden. Naar schatting gaat bij gebouwen 30% van de warmte verloren via het dak. Dat terwijl daken het meest eenvoudige te isoleren gedeelte van gebouwen zijn. Groene daken werken isolerend, vangen water op en versterken de biodiversiteit. Bovendien zorgen ze er voor dat daken langer meegaan.


In de crisis van de jaren 30 werd het Amsterdamse Bos aangelegd, het groene hart van de stad waar de inwoners van Amsterdam nog steeds van kunnen genieten. De partij voor de Dieren wil niet bezuinigen op duurzaamheid omdat de rekeningen daarmee worden doorgeschoven naar volgende generaties. De partij is geen voorstander van meer geld uit geven dan de gemeente Amsterdam heeft. Dit is echter ook zeker niet de tijd om de reserves van de stad Amsterdam te laten groeien. “In de jaren 30 werd de economische crisis opgevangen door te investeren in het Amsterdamse Bos. Het nieuwe Amsterdamse Bos ligt op onze daken” aldus Johnas van Lammeren.

[plugin news default "duurzaamheid"]

Gerelateerd nieuws

Amsterdamse huurders hebben Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag nodig.

In 2012 wil de Gemeente Amsterdam het meldpunt ongewenst verhuurgedrag stopzetten. In tijden van crisis vindt de Partij vo...

Lees verder

Amsterdammers betalen mee aan onverdoofd slachten

Amsterdammers betalen ongewild mee aan onverdoofd ritueel slachten. Dit blijkt uit de begroting van de gemeente Amsterdam. Zo...

Lees verder