Amster­damse huurders hebben Meldpunt Ongewenst Verhuur­gedrag nodig.


14 november 2010

In 2012 wil de Gemeente Amsterdam het meldpunt ongewenst verhuurgedrag stopzetten. In tijden van crisis vindt de Partij voor de Dieren, dat de Amsterdamse huurders steun moeten kunnen krijgen van een instelling, die voor hun rechten op komt. Vanwege de schaarste op de woningmarkt zijn juist nu de rechten van huurders in het geding.

De meeste Amsterdammers zijn huurders. Velen van worden geconfronteerd met misstanden in de huursector. Het meldpunt ongewenst verhuurgedrag zet alle ongewenste verhuur toestanden op een rij. Tevens helpt het steunpunt in extreme gevallen, zoals intimidatie door huisbazen. Ze biedt ondersteuning en juridische hulp. Daarnaast worden de misstanden doorgegeven aan de politie, waardoor de criminaliteit in de huizenmarkt wordt bestreden.

Dat het meldpunt criminaliteit bestrijdt, wordt aangetoond, door het feit dat ze maar liefst 619 meldingen heeft afgehandeld in 2009 tov 514 meldingen in 2008. Deze cijfers tonen aan dat het van belang is, dat het meldput blijft bestaan, zeker in tijden van bezuinigingen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Stem op Johnas als meest sexy vegetariër!

Dit jaar is ons Amsterdamse gemeenteraadslid Johnas van Lammeren door Wakker Dier genomineerd als meest sexy vegetariër. W...

Lees verder

Bezuinigingen? Investeer in het Amsterdamse Bos 2.0

De Begroting van Gemeente Amsterdam staat dit jaar in het teken van bezuinigingen. De Partij voor de Dieren vindt dat de cris...

Lees verder