Amsterdam mist klimaat­am­bitie


28 juni 2012

De Amsterdamse fractie van de Partij voor de Dieren is nog steeds fel tegen het toestaan van terrasverwarming in Amsterdam. “Het is van de zotte dat een stad als Amsterdam met een zogenaamde klimaatambitie terrasverwarming toestaat. Thuis zet je ook niet de ramen open als de kachel er op losbrandt”, aldus fractievoorzitter Johnas van Lammeren.

De gemeente Amsterdam probeerde het afgelopen jaar terrasverwarming te verbieden op basis van de APV. Na een uitspraak van de Raad van State dat een verbod op terrasverwarming op basis van de APV niet mogelijk is, heeft het college van Amsterdam besloten om het verbod op terrasverwarming op te heffen.

De gemeente Amsterdam lijkt naar eigen zeggen weinig meer te kunnen doen tegen een verbod op terrasverwarming. Toch zijn er ook andere voorbeelden te noemen. Zo heeft de gemeente Zutphen al in 2008 terrasverwarming verboden vanwege haar duurzaamheidsambities.
Johnas van Lammeren meent daarom ook dat de gemeente Amsterdam gewoon niet aan een verbod wil. “Klaarblijkelijk vindt de gemeente het prima om onnodig de buitenlucht te verwarmen terwijl kostbare energie wordt verspild. Of is de gemeente Zutphen slimmer dan het Amsterdamse college?”

[plugin news default "energie"]

[plugin vragen null "energie"]

[plugin moties null "energie"]

Gerelateerd nieuws

Petitie om circussen met wilde dieren in stadsdeel Zuid te weren, wordt vanavond aangeboden

Vanavond zal een unieke dierenwelzijnscoalitie van PiepVandaag, Dierenbescherming Amsterdam, Wilde dieren de Tent uit en Part...

Lees verder

Afschot dreigt voor damherten buiten AWD

De provincie Noord-Holland bereidt een ontheffing voor om damherten buiten de Amsterdamse Waterleidingduinen (AWD) te kunnen ...

Lees verder