5000 bomen geplant op bomen­plantdag Groeiend Verzet


19 december 2011

Op de eerste plantdag van het Groeiend Verzet Bos tegen de nieuwe natuurwet van Bleker, zijn op zaterdag 17 december 5.000 bomen geplant door ruim 500 boombestellers. Op het perceel in de Bolgerijenpolder bij Vianen komen in totaal 10.000 bomen die een verbinding vormen naar het nabij gelegen ecoduct over de A2. Het Utrechts Landschap zorgt voor de aanplant van de overige 5.000 bomen. Ook raadslid Johnas van Lammeren van de fractie Amsterdam was hierbij aanwezig.

Uit het hele land kwamen ruim 500 boombestellers naar de plantdag. Marianne Thieme opende de dag door samen met Janine Abbring van Vroege Vogels de eerste boom te planten. Dit betrof een Lindeboom, de boom van hoop en liefde.
Marianne Thieme sprak de planters toe met de woorden: "Wij willen dat de campagne Groeiend Verzet mensen verbindt die zich willen inzetten voor behoud van onze natuur".

De boomplanters konden op een label hun zorgen of wens voor de natuur schrijven en die aan hun eigen boom bevestigen. Er zijn inmiddels bijna 24.000 bomen verkocht en de Partij voor de Dieren gaat door met de campagne Groeiend Verzet. Er is contact met het Utrechts Landschap om een locatie voor een tweede bos te bepalen.

[plugin news default "groen"]

[plugin vragen null "groen"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Partij voor de Dieren wil stop op gebruik RoundUp en VOS-houdende reinigingsmiddelen

In de raadscommissie Bouwen, Wonen en Klimaat (BWK) van 7 december werd op verzoek van de Partij voor de Dieren gesproken ove...

Lees verder

College ontkent belang van groene daken voor klimaatbestendig Amsterdam

Tijdens de raadsvergadering van 22 december deed de Partij voor de Dieren een voorstel om de stad beter voor te bereiden op h...

Lees verder