Fietsen


De ambitie van de gemeente is om Amsterdam ‘weer’ fietsstad nummer 1 te maken. Dat is opmerkelijk te noemen, aangezien Amsterdam volgens de Fietsersbond nog nooit de nummer 1 fietsstad is geweest.

De ambitie om Amsterdam fietsstad nummer 1 te maken onderschrijft De Partij voor de Dieren. Fietsen is goed voor de gezondheid van de Amsterdammers, dieren en milieu, en de leefbaarheid van de stad. Om echt de nummer 1 fietsstad te worden, moet de gemeente fietsen actief stimuleren. En daarvoor moet het fietsen eerst veilig worden gemaakt. Naast het verbreden van fietspaden, meer voorrang en meer groen licht geven, kunnen oplossingen worden gevonden in onder andere het onderzoeken van de redenen waarom mensen fietsen, of niet fietsen. Amsterdam moet plannen maken om mensen op de fiets en uit de auto te krijgen.

Daarnaast willen we de openbare ruimte beter inrichten op fietsen, door markeringen op de weg en slimme oplossingen te maken voor fietsers die afslaan op drukke kruisingen. Ook kan de elektrische fiets een uitkomst bieden voor mensen die dagelijks grotere afstanden afleggen binnen de stad.

Het verkiezingsprogramma 2014 over fietsen