Tahnee Didderen


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger

Tahnee Didderen (zij/haar, 24) is recent afgestudeerd in duurzame ontwikkeling, na een master aan University for Peace, de universiteit van de Verenigde Naties in Costa Rica. Ze staat nu aan het hoofd van de Nederlandse tak van een internationale jongerenorganisatie die zich bezig houdt met het ontwikkelen van leiderschap in jongeren, zodat deze zoveel mogelijk positieve impact kunnen maken.

Tahnee is een echte activist, en houdt zich veel bezig met klimaatactivisme, intersectioneel feminisme en dierenrechten. Ze was het afgelopen jaar ook actief bij de jongerenpartij van de Partij voor de Dieren, als voorzitter van PINK! Noord-Holland.

Als jonge, queer vrouw, wil Tahnee graag de jongeren van Amsterdam vertegenwoordigen in de politiek. Naast een leefbaar Amsterdam voor al haar bewoners, zet zij zich graag in voor sociale ongelijkheid, de mentale gezondheid van jongeren en het bieden van support aan Amsterdammers die een switch willen maken naar een duurzame en/of diervriendelijke levensstijl.