Vlees- en visloze dag in kantine gemeen­tehuis garant gesteld door vragen van PvdD


30 juni 2011

Na het stellen van schriftelijke vragen is de vlees- en visloze dag in de kantine van het Gemeentehuis in Amsterdam veilig gesteld. In februari van dit jaar schaarde gemeente Amsterdam zich als eerste achter de campagne eatgreen@work van de Nederlandse vegetariersbond. Hiermee stelde gemeente Amsterdam zich ten doel om 1 keer per week een vegetarische dag in de kantine te promoten.

Gemeente Amsterdam ging zelfs nog een stapje verder en kondigde aan dat ze helemaal geen vers vlees en vis en niet-vegetarische snacks meer zal aanbieden op de 'vega donderdag'. Helaas bleek een maand na de start van de campagne al dat de cateraar zich niet hield aan haar eigen goede voornemens. Na klachten van de bezoekers was de kantine weer vis en vleessnacks gaan serveren. Oplettende fractiemedewerkers van de Partij voor de Dieren sloegen meteen alarm, waarna er schriftelijke vragen zijn gesteld.

In de beantwoording van de schriftelijke vragen wordt nu aangegeven dat vanaf komende tijd de gemeente Amsterdam wekelijks met de cateraar zal bellen om te controleren dat zij zich aan de vega dag zullen houden op donderdag.

Metro Amsterdam

[plugin news default "voedsel"]