Het einde van de jacht komt eindelijk een stapje dich­terbij!


18 juli 2024

Afschot is nooit de oplossing wat de Partij voor de Dieren betreft. De partij zet zich hier al ontzettend lang voor in en ook bij de raadsvergadering in juni bij de Agenda Dieren vroeg raadslid Judith Krom aandacht voor deze vorm van dieronvriendelijke waanzin. Ze drong er op aan dat we toe moeten werken naar duurzame alternatieven en dáár op in zouden moeten zetten. En dit voorstel werd omarmd.

De motie waarin Judith oproept om op zoek te gaan naar alternatieven is aangenomen. En dat is heel goed nieuws! Komende jaren zal er daardoor extra worden geïnvesteerd in oplossingen die jacht moeten voorkomen en er wordt onderzocht hoeveel geld er zou moeten worden gereserveerd om jacht niet meer in te zetten als oplossing voor populatiebeheer.

Vorig jaar nog was het college, bestaande uit GroenLinks, D66 en PvdA, negatief over de voorstellen van de Partij voor de Dieren om op zoek te gaan naar alternatieven zodat we kunnen stoppen met de jacht in de Waterleidingduinen. Dat het college nu wel instemt is wat de Partij voor de Dieren dus extra goed nieuws. En al met al een stap in de goede richting voor een diervriendelijker Amsterdam. Maar we zijn er nog lang niet. De Partij voor de Dieren zal zich altijd blijven verzetten tegen de kogel. Want elk dier heeft het recht te mogen leven.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam geeft dieren een stem aan de beleidstafel!

Voor de Partij voor de Dieren is het kraakhelder: we delen deze stad met miljoenen dieren, en die dieren hebben het recht om ...

Lees verder

Ook dieren lijden onder zwerfafval

Zwerfafval in de stad is een groot probleem. Het veroorzaakt niet alleen rommel en stankoverlast voor mensen, maar het heeft ...

Lees verder