PvdD: Shell uit de Amster­damse schoolklas


8 november 2018

PvdD: Shell uit de Amsterdamse schoolklas


De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft vandaag samen met PvdA, D66, GroenLinks, SP, Denk, BIJ1 en de ChristenUnie schriftelijke vragen ingediend over de invloed van Shell in het onderwijs in Amsterdam. Aanleiding hiervoor is het op kinderen gerichte evenement Generation Discover van Shell, dat afgelopen oktober werd georganiseerd in Den Haag en op tournee gaat. De Partij voor de Dieren ziet dat Shell bewust twijfel zaait over de noodzaak van de energietransitie en vindt dat de wethouder er alles aan moet doen om de invloed van Shell uit de Amsterdamse klaslokalen te weren.


Shell heeft verschillende educatieve programma’s voor leerlingen en nascholingscursussen voor docenten. Hiermee zorgt Shell ervoor dat kinderen met informatie gevoed worden dat de wereld tot ver in de toekomst niet zonder fossiele brandstoffen kan. Bij het evenement in Den Haag waren zo’n vijfduizend kinderen uit het hele land die met hun klas naar het evenement gingen. PvdD-raadslid Jennifer Bloemberg-Issa: “Generation Discover vertrekt uit Den Haag en wat de Partij voor de Dieren betreft is het niet welkom in Amsterdam. Dit soort onderwijsactiviteiten die tegen het Klimaatakkoord indruisen moeten we niet willen.”


Bovendien moesten deelnemers, leerlingen van basisscholen, geheimhoudingsverklaringen tekenen om mee te mogen doen aan het evenement. Hiermee kreeg Shell ook het recht om beeldmateriaal van de deelnemers te gebruiken voor reclamedoeleinden. Bloemberg-Issa: “Het is toch te gek voor woorden dat voor een kind een geheimhoudingsverklaring getekend moet worden en beeldmateriaal vervolgens voor reclame mag worden gebruikt? Meerdere fracties delen de onrust hierover, we zijn benieuwd hoe het college hierover denkt en of Amsterdamse leerlingen deze geheimhoudingsverklaringen ook hebben ondertekend.”


Gerelateerd nieuws

Laat deurwaarders huisdieren niet meenemen

Anke Bakker heeft schriftelijke vragen gesteld over het in beslag nemen van huisdieren door deurwaarders. Onlangs nam de Part...

Lees verder

Groene en diervriendelijke successen tijdens Begrotingsbehandeling

Groene en diervriendelijke successen tijdens Begrotingsbehandeling De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft verschillende vo...

Lees verder