PvdD kritisch op vernie­lingen door festival Milkshake


25 juli 2018

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de vernielingen aan het Westerpark door het festival Milkshake. Dit naar aanleiding van weggehaald groen voor elektriciteitskabels, en grote dieselvoertuigen die al sinds maandag worden ingezet voor de opbouw van het festival.

“Er zijn al veel te veel festivals in het Westerpark. Dat de organisatie van Milkshake op deze manier het park extra schade toebrengt is stuitend,” vindt PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren. “Juist met deze temperaturen moet het park toegankelijk zijn voor omwonenden. Ondertussen is het al sinds maandag grotendeels afgesloten, en rijden grote dieselvoertuigen af en aan: de gewone Amsterdammer delft weer het onderspit bij de festivalisering van de stad.”

De Partij voor de Dieren wil weten wat het college vindt van het weghalen van het groen, de grote dieselvoertuigen en het leegpompen van een vijver op het terrein. Ook vraagt Van Lammeren naar de monumentale kastanjeboom waar omwonenden zich zorgen om maken wegens het zware materieel dat eromheen is geplaatst. Daarbij werd het besluit over de vergunning op 19 juli door Stadsdeel West gemeld: vier dagen voor de aanvang van de opbouw van het festival, wat volgens de PvdD geen redelijke termijn is om bezwaar te kunnen maken.

Gerelateerd nieuws

Groengebieden en festivalisering

Afgelopen zondag was raadslid Anke Bakker mee met een excursie door het groengebied Amstelland rondom de Ouderkerkerplas. ...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil bontvrije Amsterdam Fashion Week

De Partij voor de Dieren wil dat alle toekomstige edities van de Amsterdam Fashion Week bontvrij worden vanwege het dierenlee...

Lees verder