Partij voor de Dieren wil bontvrije Amsterdam Fashion Week


11 september 2018

De Partij voor de Dieren wil dat alle toekomstige edities van de Amsterdam Fashion Week bontvrij worden vanwege het dierenleed dat met het bont gepaard gaat. Daartoe heeft de partij vandaag een voorstel ingediend. Afgelopen weekend was er namelijk tijdens de Amsterdam Fashion Week op het Museumplein een catwalk show te zien van een wintersportcollectie met vossen-, coyote-, wasberen- en konijnenbont.

Raadslid Anke Bakker vindt het niet te rijmen dat de gemeente streeft naar een bontvrij Amsterdam, maar tegelijkertijd een grote promoshow van bont toestaat. “Er zitten zeer wrede praktijken achter de productie van bont waarbij pelsdieren vreselijk misbruikt worden, dus moeten we als gemeente zo’n collectie geen podium willen geven.” De partij heeft voorgesteld om in het vervolg bij de vergunningverlening van evenementen het gebruik van bont als weigeringsgrond op te nemen. Zo kan de gemeente Amsterdam het gebruik van bont bij evenementen voorkomen.

De Partij voor de Dieren heeft er al eerder voor gezorgd dat de gemeente geen subsidie verleent aan organisaties die bont gebruiken. Daarnaast gaf het nieuwe college onlangs nog groen licht voor het voorstel van de partij om de verkoop van bont op markten te verbieden.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD kritisch op vernielingen door festival Milkshake

De Partij voor de Dieren heeft vragen gesteld over de vernielingen aan het Westerpark door het festival Milkshake. Dit naar...

Lees verder

Omstreden mountainbikeroute De Oeverlanden voorlopig van de baan

De aanleg van een mountainbikeroute in natuurgebied De Oeverlanden, die volgende week van start zou gaan, is stopgezet. Dit k...

Lees verder