Partij voor de Dieren vraagt aandacht voor dieren­welzijn in de begroting tijdens eenzame opsluiting in hondenhok


7 oktober 2012

Vandaag sluit fractievoorzitter Johnas van Lammeren zich op in een hondenhok voor de actie: Help ik heb een hondenleven van het Dierenopvangcentrum Amsterdam (DOA). Tijdens zijn opsluiting gaat Johnas de begroting 2013 van Amsterdam beoordelen “Ook dit jaar zal ik de begroting op zijn dier en milieuvriendelijkheid toetsen, en zoals altijd met de nodige verbetervoorstellen komen” aldus Johnas van Lammeren, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.


De actie ‘Help ik heb een hondenleven’ is bedoeld om geld in te zamelen voor de komst van vijftien hondenspeelvelden in het asiel. De honden die soms maanden lang in het asiel verblijven, zouden eigenlijk dagelijks uitgelaten moeten worden. Omdat er geen capaciteit is om de honden elke dag uit te laten, is een uitdagende speelweide een must. Honden die zich goed voelen en daardoor goed gedragen, worden sneller geplaatst, wat voor hond en mens beter is.

Gemeentes zijn wettelijk verplicht om de opvang van zwerfdieren te regelen. Deze wordt bijna altijd overgedragen aan de asielen. Veel gemeente betalen echter niet de werkelijke kosten voor de opvang van zwerfdieren. Vaak wordt deze wettelijke taak via een subsidie regeling vergoed in plaats van een taakvergoeding. Deze subsidie regeling dekt vaak de kosten niet.

Ook in Amsterdam worden de dierenorganisaties via een subsidie regeling vergoed. Deze maand staat de nieuwe subsidieverordening op de agenda. Johnas van Lammeren heeft al vragen gesteld aan de wethouder om deze belangrijke taak van gemeente op de agenda te krijgen. Hij zal de actie ‘ Help ik heb een hondenleven ‘ aangrijpen om aandacht te krijgen voor de financiële situaties bij dierenorganisaties.

[plugin news default "dierenopvang"]

[plugin vragen null "dierenopvang"]

[plugin moties null "dierenopvang"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Nieuw Wagenerstadion niet in het bos bouwen

Het college ziet niet veel in het onderbrengen van een eventueel nieuw Wagenerstadion op een andere plek dan in het Amsterdam...

Lees verder

Partij voor de Dieren wil Floriadegeld naar stadslandbouw

De Partij voor de Dieren in Amsterdam wil dat initiatieven voor stadslandbouw zoals voorgesteld in het door Amsterdam...

Lees verder