Partij voor de Dieren roept op tot landelijk vuur­werk­verbod naar Amsterdams voorbeeld


8 oktober 2021

Consumentenvuurwerk is komende Oud en Nieuw verboden in Amsterdam. De Partij voor de Dieren is de initiatiefnemer van het Amsterdamse vuurwerkverbod. "We zijn verheugd dat de oudjaarsnacht vuurwerkvrij is en roepen op tot een landelijke vuurwerkverbod. “Den Haag is nu aan zet om de verkoop en het afsteken van consumentenvuurwerk te verbieden”, zegt fractievoorzitter Johnas van Lammeren.

“Vorig jaar was er een landelijk vuurwerkverbod en waren er veel minder incidenten dan normaal. In Amsterdam mag je straks wel vuurwerk kopen, maar niet afsteken. Dat vraagt veel van de handhaving. Na het succes van vorig jaar is het kabinet nu aan zet voor een landelijk verkoop- en afsteekverbod", zegt Johnas van Lammeren.

De Partij voor de Dieren zet zich al jaren in voor het verminderen van de overlast en milieuvervuiling door vuurwerk. Het zorgt voor meer veiligheid voor hulpverleners, betere luchtkwaliteit en bespaart veel dierenleed. Al in 2017 kreeg de Partij voor de Dieren met een initiatiefvoorstel de handen op elkaar in de Amsterdamse gemeenteraad voor het inperken van particulier vuurwerk. In 2020 stemde de gemeenteraad in met een totaalverbod op het afsteken van consumentenvuurwerk.

Gerelateerd nieuws

Gierzwaluwen leggen sloop panden Van Eeghenstraat stil

De omstreden sloop van de historische panden aan de Van Eeghenstraat 70-72 in Amsterdam Zuid is maandag 4 oktober stilgelegd ...

Lees verder

Vacature beleidsmedewerker Partij voor de Dieren Amsterdam

Sinds 2010 is de Partij voor de Dieren vertegenwoordigd in de Amsterdamse gemeenteraad. In de verkiezingen van 2018 groeide d...

Lees verder