Partij voor de Dieren blijft met 1 zetel in de raad!


22 maart 2014

De Partij voor de Dieren is blij met het resultaat van de afgelopen verkiezingen. 8944 Amsterdammers, dat is 2,8%, gaven met hun stem aan dat zij willen dat dieren, natuur en milieu goed vertegenwoordigd blijven worden in Amsterdam. Dat betekent dat de Partij voor de Dieren in de hoofdstad net iets groter is geworden dan het CDA - een historisch moment. De volledige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen is hier te lezen.

De Partij voor de Dieren nam in 12 gemeenten deel. Voor het eerst deed de PvdD mee in Utrecht, Rotterdam, Pijnacker-Nootdorp, Vlagtwedde, Gouda en Arnhem. In Amsterdam, Den Haag, Leiden, Groningen, Apeldoorn en Buren is de partij sinds 2010 vertegenwoordigd in de gemeenteraad.

Het resultaat van deze verkiezingen laat een enorme groei zien in het aantal kiezers dat vast wil houden aan zijn idealen. Dit betekent dat de Partij voor de Dieren een groeiend aantal mensen weet te bereiken die niet kiezen voor de kortetermijnbelangen van mensen, maar mededogen en duurzaamheid centraal stellen.

Marianne Thieme: "Ik ben ontzettend trots op alle mensen die zich tijdens deze campagne hebben ingezet voor onze partij. Alle kiezers wil ik hartelijk danken voor hun vertrouwen."

Johnas van Lammeren, Lammert van Raan, de fractiemedewerkers en alle kandidaten willen iedereen die op ons heeft gestemd hartelijk bedanken!

Gerelateerd nieuws

Verkiezingen en terugblik

Vandaag is het zover... Er zijn verkiezingen! Op 317 locaties in Amsterdam kan worden gestemd. Op vertoon van een stempas wor...

Lees verder

Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd

Gisteren nam de gemeente Amsterdam afscheid van 33 raadsleden. Vanmiddag is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Ook de lede...

Lees verder