Paar­den­opvang gered met nieuw onder­komen


27 juni 2011

Persbericht Stichting Paardenopvang Amsterdam

Stichting Paardenopvang Amsterdam (SPA) is van de ondergang gered. Stadsdeel Nieuw-West heeft de Paardenopvang een nieuw permanent onderkomen aangeboden in de Tuinen van West op de Osdorperweg.


Na maanden in de spanning te hebben gezeten, is er eindelijk duidelijkheid over de toekomst van de Paardenopvang vertelt Michele Polman (oprichtster van de SPA). “Eigenlijk hadden we op 1 januari 2011 al onze huidige plek moeten verlaten. Maar stadsdeel Nieuw-West kwam gelukkig niet met een uitzetting. Waarschijnlijk hebben de sms-actie en benefiet ervoor gezorgd dat we uitstel kregen”.


Om te voorkomen dat de Paardenopvang zou verdwijnen hebben de oprichters Michele Polman en Marcel Knol alles uit de kast gehaald. Eind vorig jaar werden de handen ineengeslagen met de Partij voor de Dieren Amsterdam, de Dierenbescherming afdeling Amsterdam. Met behulp van de Koningin Sophia-Vereeniging tot bescherming van dieren is een sms-actie gestart. Tevens hebben vrijwilligers van de Paardenopvang nog een benefiet georganiseerd.

“Zonder de hulp van de Partij voor de Dieren, Dierenbescherming, de Koningin Sophia-Vereeniging tot bescherming van dieren en onze vrijwilligers waren we nooit zo ver gekomen. Ik ben daar heel dankbaar voor. Uiteindelijk is er met de sms-actie en de benefiet 30.000 euro opgehaald.”, aldus Michele.

Ondanks al deze acties kreeg de Paardenopvang lange tijd geen goedkeuring van het stadsdeel Nieuw-West om op nieuwe locatie verder te gaan. Maar met de vondst van een nieuw terrein en de binnengehaalde donaties kan de Paardenopvang eindelijk verhuizen en verbouwen. “We zijn zo blij. Ik heb sinds het goede nieuws eindelijk lekker geslapen”, aldus Michele Polman.


De Paardenopvang zal voor 1 januari 2012 naar de nieuwe locatie verhuizen. Naast het opvangen van mishandelde en verwaarloosde paarden zal zij zich ook gaan toeleggen op het verzorgen van maatschappelijke stages.

[plugin news default "opvang"]

[plugin vragen null "opvang"]

[plugin moties null "opvang"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

PvdD wil steun van gemeente Amsterdam aan bewoners meest vervuilde straten

Persbericht Amsterdam - Het is slecht gesteld met de Amsterdamse luchtkwaliteit. In enkele straten in de hoofdstad w...

Lees verder

Raadsleden positief over initiatiefvoorstel duurzaamheidslening

Op 29 juni werd in de commissie Bouwen, Wonen en Klimaat een initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren behandeld, met d...

Lees verder