Neder­lands unicum: bont opgenomen als weige­rings­grond voor Amster­damse subsidies


20 december 2012

Subsidieaanvragen in Amsterdam worden vanaf 2013 gecontroleerd op het gebruik en/of verkoop van bont. Dankzij een amendement van Partij voor de Dieren, mede ingediend met PvdA en SP, is in de subsidieverordening bont als weigeringsgrond opgenomen. Vanaf 2013 kunnen subsidies geweigerd worden wanneer gebruik van en/of verkoop van bont(kragen) in kleding onderdeel is van de activiteit waarvoor de subsidie wordt gevraagd.

Afgelopen raad dienden de Partij voor de Dieren, PvdA en SP een amendement in bij de behandeling van de Algemene Subsidieverordening Amsterdam 2012. In deze verordeningen staan de algemene regels omtrent het wel of niet verschaffen van subsidies. Naast de extra regels die nu worden opgenomen over het gebruik van bont, is dankzij een andere motie van de Partij voor de Dieren ook dierenwelzijn in de reikwijdte van de subsidieverordening opgenomen.

“Ieder jaar zijn er organisaties in Amsterdam die subsidie ontvangen en hiermee bont aanschaffen dan wel vertonen. Bont is een uitermate dieronvriendelijk luxe product en wordt in steeds meer mode artikelen gebruikt. Ondertussen weten mensen niet dat ze te maken hebben met echt bont en waar dat vandaan komt. Dankzij de toevoeging aan de verordening zorgt Amsterdam ervoor dat ten eerste ze uitvoering geeft aan haar eigen streven een bontvrije stad te zijn en ten tweede zorgt de raad ervoor dat Amsterdammers deze dieronvriendelijke activiteiten niet meer stimuleert”, aldus Johnas van Lammeren fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren.

[plugin news default "bont"]

[plugin vragen null "bont"]

[plugin moties null "bont"]

Gerelateerd nieuws

Amsterdam alsnog tegen komst Landal bungalowpark bij Fort benoorden Spaarndam

De Partij voor de Dieren Amsterdam is verheugd dat Amsterdam zich uitgesproken heeft tegen de ontwikkeling van een bungalowpa...

Lees verder

Schokkend: geen financiële controle op Amsterdamse subsidies lager dan 50.000

"Schokkend" dat is het enige woord wat fractievoorzitter Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren kan vinden voor de ...

Lees verder