Lente­nieuws


15 maart 2011

Vandaag vond in Nederland de koeiendans plaats. Koeien die de wei weer in mogen, dansen van plezier. Niet alleen voor de koeien is het een vrolijk moment - uit onderzoek van Wakker Dier blijkt dat de koeiendans ook voor veel melkveeboeren het mooiste moment van het jaar is.

Voor vogelliefhebbers is de eerste helft van maart een spannende tijd geweest. Velen van hen houden zorgvuldig bij wanneer ze voor het eerst bepaalde vogelsoorten waarnemen. Zo werden begin maart al de eerste boerenzwaluwen en tjiftjafs gesignaleerd. En in Amsterdam-Noord streek een ooievaar neer op een kraaiennest.

Veel vogels zijn nu aan het broeden. De Vogelbescherming zendt er live-beelden van uit. Bezoekers van de website www.beleefdelente.nl kunnen van heel dicht bij zien hoe het eraan toe gaat in de nestkasten van onder meer oehoe’s, steenuilen en ooievaars!

Ook de padden vieren de lente. Na een lange winterslaap gaan ze weer massaal op zoek naar een partner. De paddentrek is dus begonnen! Oppassen dus, wanneer u ’s avonds door gebieden rijdt waar water in de buurt is.

Zin om naar buiten te gaan? Het Amsterdamse Bos organiseert in de lente weer volop activiteiten. Van eetbare-planten-jacht tot een workshop natuurfotografie.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Vrijemarktdenken VVD draait hardwerkende ondernemer de nek om

Deze ingezonden brief is op 8 maart 2011 geplaatst op de online site van Wat U Zegt (Telegraaf) Kijk eens om u heen in uw bu...

Lees verder

Benefiet avond voor de Paardenopvang

Afgelopen woensdagavond heeft de benefiet avond van de Paardenopvang gezorgd dat er nu totaal €30.000 van de benodigde €40.00...

Lees verder