Kandi­da­ten­lijst Partij voor de Dieren Amsterdam gepre­sen­teerd


24 november 2017

De Partij voor de Dieren neemt op 21 maart 2018 opnieuw deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam. Zij maakt de kandidatenlijst bekend die is goedgekeurd op het partijcongres.

De lijsttrekker, Johnas van Lammeren, is al sinds 2010 gemeenteraadslid voor de Partij voor de Dieren in Amsterdam. Van Lammeren is verheugd om weer voorgedragen te zijn als lijsttrekker. “Ik zie ernaar uit om me weer vier jaar sterk te maken voor de belangen van alle inwoners van Amsterdam”, aldus de PvdD-voorman. “De leefbaarheid in de stad staat onder enorme druk. Dankzij de PvdD komt er een geluksindex en een visie op groen in de stad.”

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren

Duo-raadslid Anke Bakker staat op nummer 2, gevolgd door Jennifer Bloemberg op 3 en Eva Akerboom op 4, die beide al een aantal jaren werken als fractiemedewerker voor PvdD Amsterdam. Aan het einde van de lijst staan twee bekende namen als lijstduwer: financieel geograaf Ewald Engelen en Lammert van Raan, die maart dit jaar zijn functie als duo-raadslid in Amsterdam neerlegde om naar de Tweede Kamer te vertrekken.

De kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

1. Johnas van Lammeren

2. Anke Bakker

3. Jennifer Bloemberg

4. Eva Akerboom

5. Marc Emmerik

6. Wouter Welker

7. Tim Zijlstra

8. Reinout Sterk

9. Linda Broersen

10. Daniël van Duijn

11. Ivar Janmaat

12. Marijke Ottema

13. Monique van Dijk Armor

14. Jaap van der Waay

15. Joyce van Heijningen

16. Hannah Boogaard

17. Ewald Engelen

18. Lammert van Raan

Gerelateerd nieuws

Uitspraak rechter ja-ja sticker overwinning voor milieu

De ja-ja sticker mag per 1 januari 2018 in Amsterdam worden ingevoerd. Dat staat in het vonnis van de rechtbank van Amsterdam...

Lees verder

Amsterdam sluit zich aan bij statiegeldalliantie

Op initiatief van de Partij voor de Dieren sluit de gemeente Amsterdam zich aan bij de statiegeldalliantie. De statiegeldalli...

Lees verder