Geen wilde dieren in Circus Herman Renz


25 juli 2013

Circus Herman Renz komt weer naar Amsterdam. Zonder wilde dieren, dit keer! Dat kwam ons ter ore via Dierenbescherming Amsterdam en Wilde Dieren de Tent uit. Het circus gaf eind vorig jaar, in reactie op het regeerakkoord, aan geen wilde dieren meer te zullen gebruiken in Nederland en voegt nu dus de daad bij het woord.

Ondertussen is staatssecretaris Dijksma nog bezig om een ontwerpbesluit te schrijven, het begin van een wettelijk verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Circus Herman Renz heeft een voorschot op deze wet genomen en reist nu al niet meer met wilde dieren in Nederland; nog wel met paarden.

De Partij voor de Dieren is blij met de wilde dieren-vrije voorstelling van Herman Renz. Vorig jaar zette onze fractie nog een actie op touw samen met Dierenbescherming Amsterdam, Wilde Dieren de Tent Uit en Piep Vandaag met als doel om stadsdeel Zuid te manen tot het weren van dit circus op de Zuidas.

Ben je blij met het wilde dieren-vrije beleid? Laat het weten aan het circus via office@hermanrenz.nl.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Sloop school Amstelveen ligt stil tot ontheffing rond is

De sloop van de Martin Luther Kingschool is opgeschort totdat de ontheffing op de Flora- en Faunawet rond is. Dat maakte de g...

Lees verder

Partij voor de Dieren vaart mee met Canal Parade

Het hoofdthema van de Gay Pride is dit jaar Reflect. De sociale acceptatie en mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, bi...

Lees verder