Partij voor de Dieren vaart mee met Canal Parade


30 juli 2013

Het hoofdthema van de Gay Pride is dit jaar Reflect. De sociale acceptatie en mensenrechten van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders staan centraal. In de botenparade varen tachtig boten mee. De Partij voor de Dieren vaart met een elektrische boot die wordt omgetoverd tot een groene oase. De Partij voor de Dieren wil hiermee aangeven dat er zowel respect moet zijn voor de biodiversiteit in de natuur als respect voor de diversiteit onder mensen, zodat iedereen zich naar zijn aard kan gedragen en zich gelukkig kan voelen. Aan boord hebben we twee geweldige DJ's.

De Partij voor de Dieren herkent zich als emancipatiebeweging in de strijd van achtergestelde groepen – zoals vrouwen, etnische minderheden en lesbiennes, homo- en biseksuelen en transgenders (LHBT) - en heeft als doelstelling om het belang van de zwakste (waar dat in de knel komt) te verdedigen tegen het recht van de sterkste. De Partij voor de Dieren ziet het als taak van de overheid om overal waar sprake is van achterstelling van groepen te zorgen voor een volwaardige integratie en een gelijke behandeling.

Publieksprijs Botenparade
Er is dit jaar zowel een jury- als een publieksprijs. De jury reikt 3 bekers uit: een beker aan de beste kleine boot, een aan de beste themaboot en een aan de beste grote boot. Eén van deze drie wint een WildCard voor de Canal Parade 2014. In de week na de Botenparade plaatst Amsterdam Gay Pride foto's van de deelnemende boten op facebook zodat het publiek kan stemmen. De boot die op 26 augustus de meeste 'vind ik leuks' heeft ontvangen, is winnaar. Houd facebook dus in de gaten en like onze boot! ( ...En like ook de facebookpagina van Partij voor de Dieren Amsterdam, als je die nog niet kende ;-)

Gerelateerd nieuws

Geen wilde dieren in Circus Herman Renz

Circus Herman Renz komt weer naar Amsterdam. Zonder wilde dieren, dit keer! Dat kwam ons ter ore via Dierenbescherming Amster...

Lees verder

Canal Parade we waren erbij

Zaterdag voeren we mee met de Canal Parade. Hieronder een fotoverslag van een geslaagde dag met dank aan: DJ Wannabeastar, Sp...

Lees verder