Fractie krijgt versterking van twee nieuwe duoraadsleden!


25 augustus 2014

Het zomerreces is weer voorbij, deze week starten de vergaderingen van de raadscommissies weer. De Partij voor de Dieren Amsterdam is verheugd om te kunnen melden dat twee nieuwe duoraadsleden zich voor de fractie gaan inzetten! Duoraadsleden zijn commissieleden die geen lid zijn van de gemeenteraad.

Joyce van Heijningen (1974) zal vanaf oktober de Partij voor de Dieren (mede)vertegenwoordigen in de commissies Financiën en Infrastructuur & Duurzaamheid.

Joyce studeerde aan de Universiteit van Amsterdam waar ze haar propedeuse Engelse Taal- en Letterkunde en master Film- en Televisiewetenschappen met specialisatie Media & Maatschappij behaalde. Op dit moment werkt ze bij Milieudefensie als campagnesecretaris/medewerker projectfinanciering Duurzaam Voedsel & Verkeer. Joyce is daarnaast coördinator van de werkgroep Amsterdam van de Partij voor de Dieren.

Joyce: ‘We zijn de balans kwijt. Niet alleen tussen inkomsten en uitgaven, maar vooral tussen mens en natuur. Tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.Tussen eigenbelang en mededogen.Tussen groei en genoeg. Herstel van deze balans begint op lokaal niveau. Als duoraadslid wil ik namens de Partij voor de Dieren een bijdrage leveren aan het herstellen van de balans.’

Anke Bakker (1988) zal vanaf september de Partij voor de Dieren (mede)vertegenwoordigen in de commissies Wonen, en Werk & Economie.

Anke studeerde Environmental Governance binnen de opleiding Sustainable Development aan de Universiteit Utrecht. Ze werkt als verkoper bij kledingwinkel Nukuhiva en vult haar vrije tijd met bijenhouden en tuinieren. Eerder werkte zij als fractiemedewerker bij de Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Dieren en als beleidsmedewerker bij Wilde Dieren de Tent Uit. Als duoraadslid zet Anke zich nu graag in voor dieren, natuur en milieu in Amsterdam.

Anke: 'Ik vind Amsterdam een prachtige stad, met een rijkdom aan culturen en volop kansen voor ondernemers, studenten en toeristen. Maar we kunnen er een veel mooiere stad van maken, door duurzame ontwikkeling en mededogen centraal te stellen in gemeentelijk beleid. Door te werken aan een sociale, schone, groene en diervriendelijke stad. Daar zet ik me overtuigd voor in.'

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren zal in de commissies Algemene Zaken, en Wonen plaatsnemen en duoraadslid Lammert van Raan in de commissies Ruimtelijke Ordening en Infrastructuur & Duurzaamheid.

Gerelateerd nieuws

Amsterdam werkt aan smogalarm

Amsterdam gaat deze zomer onderzoek doen naar de invoering van een lokaal smogalarm, naar aanleiding van een voorstel van de ...

Lees verder

Protest tegen bomenkap Oosterpark

Al enige jaren heeft stadsdeel Oost een plan in voorbereiding om het Oosterpark ingrijpend te veranderen. Het gaat om het pro...

Lees verder