Dubbel winst! Derde partij van Amsterdam, zetel­behoud in EU en tegen­stemmers zege­vieren in refe­rendum


10 juni 2024

Op 6 juni werden zowel de Europese Verkiezingen als het Referendum Hoofdgroenstructuur gehouden. Voor onze partij waren dit twee spannende momenten. Gelukkig hebben we dubbel winst geboekt: onze partij behoudt de zetel in het Europees Parlement én meer dan de helft van Amsterdam stemde tegen groenonvriendelijke plannen. Een dubbel succes!

De derde partij van Amsterdam
Bij de Europese Verkiezingen kon de Partij voor de Dieren op genoeg stemmen rekenen om de zetel te behouden die Europarlementariër Anja Hazekamp al tien jaar bekleedt. In Amsterdam hoort onze partij bij de grote winnaars, aldus Het Parool. We zijn nu de derde partij van de hoofdstad en wisten 11,2% van de stemmen te behalen.

Referendum gewonnen door tegenstanders
Het referendum ging over de “Hoofdgroenstructuur”: de beschermde groengebieden onze stad. Hier waren nieuwe plannen voor gemaakt die bouwen in deze groengebieden veel makkelijker zouden maken. Daarom riepen wij op om tegen te stemmen. Hier is massaal gehoor aan gegeven. Meer dan de helft van de Amsterdammers, namelijk 59,1%, stemde tegen. Dubbel winst, dus!

Nu ligt het weer bij de gemeenteraad. De uitslag van het referendum is namelijk niet bindend, maar raadgevend. Dit betekent dat de raad er nog over gaat stemmen. De behandeling hiervan is op 26 en 27 juni. Wij blijven ons inzetten voor de bescherming van het groen!

Lees hier waar het referendum over ging en waarom wij opriepen tot een stem tegen
.

Gerelateerd nieuws

Vote AGAINST the new plans for our green spaces!

On June 6, 2024, a referendum will be held in Amsterdam for the first time in 22 years. On that day, the future of our city's...

Lees verder

Succes: Amsterdam dringt bij Den Haag aan op verbod ponyfeestjes

De nieuwe zorgelijke trend van ponyfeestjes, waarbij pony's worden beschilderd, verkleed en bereden worden door kinderen, hee...

Lees verder