Dieren­spookhuis op de Dam op dierendag


3 oktober 2011
Ter gelegenheid van Werelddierendag opent de Partij voor de Dieren Amsterdam op 4 oktober eenmalig een dierenspookhuis op de Dam. In het dierenspookhuis zijn beelden te zien van onder meer dieren in megastallen en de visindustrie.

Dierendag is in de jaren dertig ontstaan als een initiatief om de aandacht te vestigen op uitstervende diersoorten en de manier waarop de mens met dieren omgaat. Sindsdien worden op deze speciale dag met name huisdieren extra in de watten gelegd. ‘Voor de meeste dieren is het echter nooit dierendag’, aldus fractievoorzitter Johnas van Lammeren van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

Om op dierendag aandacht te vragen voor het welzijn van alle dieren nodigt de Partij voor de Dieren iedereen uit om dinsdag het dierenspookhuis op de Dam te bezoeken. Uit de maatschappelijke dialoog megastallen blijkt namelijk dat de meeste Nederlanders niet op de hoogte zijn van de herkomst van het vlees dat zij eten. Tegelijkertijd maken ze zich – terecht – zorgen over de verspreiding van dierziekten, dierenwelzijn, diergezondheid en antibioticagebruik in megastallen.

‘Wij willen in het dierenspookhuis graag een impressie geven van de stand van zaken in de veehouderij en visindustrie.’ Hiervoor worden onder andere beelden getoond van Bont voor Dieren, de Dierenbescherming, de Nicolaas G. Pierson Foundation, Stichting Varkens in Nood en Wakker Dier.

Het dierenspookhuis is te bezoeken tussen 12.00 en 20.00 uur, entreekaartjes worden gratis verstrekt.

De Pers: 'Dierendag wordt actiedag'
NOS Nieuws: 'Veel aandacht voor dierendag'

[plugin news default "dieren"]

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Poort van Waterland: niet in het groen

In de raadscommissie Bouwen, Wonen en Klimaat (BWK) werd woensdagochtend gesproken over het plan Poort van Waterland. Het pla...

Lees verder

Nelly Frijda opent dierenspookhuis op de Dam

Het dierenspookhuis dat vandaag op de Dam was geplaatst door de Partij voor de Dieren is een groot succes gebleken. Het spook...

Lees verder