Dieren achter het raam


22 april 2016

Terwijl het eigenlijk al bijna twee jaar niet meer mag, zien we nog steeds dat er dieren achter winkelramen worden neergezet. Zo staan er op dit moment tropische vissen in een aquarium pal achter het raam van een dierenwinkel op de Ceintuurbaan. Dit trekt natuurlijk de aandacht en dat helpt mensen de winkel in te krijgen. Dit is precies waarom het bij wet verboden is. Door de leuke, schattige of zielige dieren in de etalage gaan mensen eerder in een impulsieve bui huisdieren kopen. Zonder dat ze precies weten waar ze aan beginnen. Daarnaast staan de dieren in de etalage op een extra stressvolle plek. Ten koste van hun welzijn worden ze gebruikt om mensen te lokken.

De Partij voor de Dieren Amsterdam vindt het onacceptabel als dierenverkopers hun verantwoordelijkheid niet serieus nemen. Zij moeten altijd goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving en moeten zich hieraan houden. De Partij voor de Dieren Amsterdam heeft inmiddels melding gemaakt van de situatie van de vissen en hoopt dat er gauw wordt opgetreden tegen de dierenwinkel.

Zie jij ook ergens dieren achter een winkelraam? Meld dit dan bij de politie via het telefoonnummer 144 ‘Red een dier’ of met het online meldformulier.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Gemeenteraad: Amsterdam moet met Artis aan tafel over dierenwelzijn

De gemeente Amsterdam wil afspraken maken met Artis. Dankzij de partijen GroenLinks, Partij voor de Dieren en D66 zullen er e...

Lees verder

Amsterdamse partijen lanceren plan lokale aanpak belastingontwijking

Een meerderheid in de Amsterdamse gemeenteraad neemt het initiatief om brievenbusfirma’s aan te pakken in Amsterdam. GroenLin...

Lees verder