Branche recla­me­folders blijft hangen in oude methoden met gang naar rechter om ja-ja sticker


12 september 2017

Drie organisaties van verspreiders van reclamefolders zijn naar de rechter gestapt omdat zij eisen dat de ja-ja-sticker wordt tegen gehouden. Met de wens voor een verbod op de ja-ja sticker blijft de branche hangen in oude methoden. De organisaties blijven zich verzetten in plaats van dat ze meegaan met de toekomst en verduurzaming.

De ja-ja sticker komt voort uit een aangenomen voorstel van de Amsterdamse Partij voor de Dieren fractievoorzitter Johnas van Lammeren. Hierdoor mogen reclamefolders vanaf 2018 alleen nog bezorgd worden bij mensen die met een ja-ja sticker aangeven de folders te willen.

Op dit moment mogen reclamefolders overal bezorgd worden met uitzondering van huishoudens met een nee-nee sticker. De Amsterdamse gemeenteraad wil dat dit per 2018 in Amsterdam wordt omgedraaid: alleen wie met een ja-ja sticker toestemming geeft krijgt nog reclamefolders door de brievenbus. Andere steden staan al in de rij om te volgen.

De rechter doet op 8 november uitspraak over deze zaak.

Gerelateerd nieuws

PvdD vraagt om uitleg over evenemententerrein Westpoort

De Partij voor de Dieren Amsterdam vraagt opheldering over het nieuw geplande evenemententerrein ‘N1’ in Amsterdam. Dit terre...

Lees verder

Nieuw evenementenbeleid voor Amsterdam

De gemeente Amsterdam werkt aan een nieuw, centraal evenementenbeleid. Hierin komen geluidsnormen en locatieprofielen voor ev...

Lees verder