Bontauto toont beelden van de bont­in­du­strie


24 januari 2013

Vanavond gaat fractievoorzitter Johnas van Lammeren wederom rijden met de bontauto van de Partij voor de Dieren. De auto zal in de binnenstad van Amsterdam rondrijden. Op het scherm van de auto worden beelden uit de bontindustrie getoond.

Doel van de actie is om mensen te informeren over het leed in de bontindustrie. Deze week is Amsterdam nog het toneel van de Amsterdam Fashion Week. Tijdens dit event is Furlab naar buiten gekomen met de boodschap: "Ben jij slim genoeg om bont te dragen". Volgens het Furlab heeft iedereen een mening over bont, maar is deze niet goed onderbouwd.

Er zijn ook andere geluiden op de Amsterdam Fashion week te horen. Tijdens de fashion week presenteerde Bont voor Dieren samen met AFW sustainable stories. Het event was gericht op modeprofessionals en -studenten en liet ontwerpers aan het woord die streven naar diervriendelijkheid en innovatie. Tevens opende op de Spuistraat het Fur Free Fashion initiatief een tentoonstelling die via protest posters het gebruik van bont in de modeindustrie aan de kaak stelt.

De Partij voor de Dieren is het niet eens met Furlab. Bont is een overbodig en wreed modeproduct. De bontindustrie is dieronvriendelijk, dieren worden of in draadkooien gehouden, of in wildklemmen gevangen. De dieren worden levend gevild of geëlektrocuteerd. Tevens blijkt het origin assured label dat door Furlab wordt aangeprezen niet diervriendelijk is. Lees hierover meer: bontindustrie van China op website van Piepvandaag.

Om mensen bewust te maken van deze verschrikkelijke praktijken rijdt Johnas van Lammeren vanavond rond met de bontauto en deelt ook flyers uit. Hieronder alvast een inkijkje in de flyer.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Actualiteit over bont

Fractievoorzitter Johnas van Lammeren heeft deze week een actualiteit ingediend over de wijze van uitvoering van een aangenom...

Lees verder

Beelden van bontauto

Gisteren heeft de Partij voor de Dieren Amsterdam rondgereden in bontauto om Amsterdammers beelden van de bontidunstrie te to...

Lees verder